Ευστάθιος Λιάζος
Χρίστος Λιάζος

Ευστάθιος Λιάζος

Ειδικός χειρουργός υαλοειδούς-αμφιβληστροειδούς
Εξειδικευθείς σε: King’s College Hospital, London & Royal Liverpool University Hospital, UK


Ο οφθαλμίατρος Ευστάθιος Λιάζος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Το 1997 εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ΄όπου αποφοίτησε το 2003.

Την περίοδο 2004-2009 ειδικεύθηκε στην Οφθαλμολογία στη Μεγάλη Βρετανία, στην Πανεπιστημιακή κλινική του νοσοκομείου του Liverpool. Στα πλαίσια της εκπαίδευσής του, απέκτησε σημαντική εμπειρία στην παθολογία του αμφιβληστροειδούς, τις ενδοφθάλμιες φλεγμονές και τους οφθαλμικούς όγκους, εργαζόμενος δίπλα στους καθηγητές Simon Harding και Bertil Damato.

Τον Μάιο του 2009, κατόπιν επιτυχών εξετάσεων στο Παρίσι, έλαβε τον τίτλο του Fellow of the European Board of Ophthalmology (FEBOphth). Την ίδια περίοδο, εργάστηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο τμήμα βυθού της Α΄Πανεπιστημιακής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό τον Καθηγητή Ιωάννη Λαδά.

Aπό τον Αύγουστο του 2009 έως το Σεπτέμβριο του 2010 εξειδικεύθηκε στη χειρουργική του υαλοειδούς και αμφιβληστροειδούς στην Πανεπιστημιακή Κλινική του King’s College Hospital του Λονδίνου ως έμμισθος Vitreoretinal Fellow. Στο διάστημα αυτό εργάσθηκε δίπλα στον καθηγητή Timothy Jackson, πρωτοπόρο στην εφαρμογή βραχυθεραπείας για την αντιμετώπιση της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας και εφάρμοσε τη θεραπευτική αυτή προσέγγιση σε πλήθος ασθενών, με πολύ καλά αποτελέσματα.

Από τον Οκτώβριο του 2010 έως το Νοέμβριο του 2011 συνέχισε την εξειδίκευσή του στη χειρουργική του αμφιβληστροειδούς στο Royal Liverpool University Hospital, δίπλα στους καθηγητές David Wong και Heinrich Heimann. Μετά από επταετή παραμονή στη Μεγάλη Βρετανία και έχοντας πραγματοποιήσει περισσότερες από 1000 επεμβάσεις αμφιβληστροειδή και ωχράς κληλίδας, επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου και ιδιωτεύει. Στα πλαίσια του ερευνητικού του έργου, έχει δημοσιεύσει μελέτες του σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Είναι υποψήφιος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι παντρεμένος με την Άσπα Τριανταφυλλά, οδοντίατρο, και έχουν δύο παιδιά.

Χρίστος Λιάζος

Χειρουργός - Οφθαλμίατρος
Διδάκτωρ Πανεπιστιμίου Αθηνών
τ.Δντης Οφθαλμολογικής Κλινικής 251 ΓΝΑ,

Ο Χρίστος Λιάζος γεννήθηκε στο Καστράκι Αρκαδιας το 1949.Τελείωσε τις Γυμνασιακές σπουδές στο Λύκειο Τροπαίων .Το 1968 εισήχθη στη Στρατιωτική Ιατρική Σχολή και αποφοίτησε με Λίαν Καλώς το 1974 από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Υπηρέτησε μέχρι το 1980 σε μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας ως Προιστάμενος της Υγειονομικής Υπηρεσίας. Από το 1980 έως το1983 ειδικεύεται στην οφθαλμολογία στην Πανεπ. Οφθαλμ.Κλινική Αθηνών.

Το1984 ανακηρύσεται Διδακτωρ του Καοδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το1984-1985 υπηρέτησε ως Δντης Οθαλμ.κλινικης Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης και στη συνέχεια ως Επιμελητής Οφθαλμολ.κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.

Το 1985 συμμετέχει σε εκπαιδευτικό σεμινάριο στις ΗΠΑ και εκπαιδέυεται στη χειρουργική του καταρράκτη με τη σύγχρονη τότε μέθοδο της φακοθρυψίας την οποία έκτοτε εφαρμόζει στους ασθενείς του. Το 1993 εξειδικεύεται στην Διαθλαστική χειρουργική για τη διόρθωση της Μυωπίας με LASER και έχει εκτελέσει περισσότερες απο 2500 επεμβάσεις μέχρι σήμερα.

Το 1993 ανέλαβε την Δνση της οφθαλμολογικής κλινικής μέχρι το2004 οπότε και τοποθετήθηκε Δντης του Χειρουργικού Τομέα του 251ΓΝΑ.έως το 2005 που παραιτείται από την Πολεμική Αεροπορία και συνεχίζει το επιστημονικό του έργο στον Ιδιωτικό τομέα.

Το 2009 ιδρυσε με το γιό του ΕΥΣΤΑΘΙΟ ΛΙΑΖΟ οφθαλμίατρο εξειδικευμένο στη χειρουργική του Υαλοειδούς και Αμφιβληστροειδούς το Vision Eye Institute-ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΧΕΙΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΟΦΘΑΛΜΟΥ- όπου υπάρχει η δυνατότητα πλήρους οφθαλμολογικού ελέγχου αλλά και η εκτέλεση εξειδικευμένων εξετάσεων για την διάγνωση οφθαλμολογικών παθήσεων. Συμετείχε σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με ανακινώσεις και ως ομιλητής και ως Δντης της οφθαλμολογικής κλινικής του 251 ΓΝΑ εκπαιδεύει ειδικευόμενους ιατρούς.